Even voorstellen

Ad van de Vrede

Beste mensen,

Wij, mijn vrouw Yolande en ikzelf, hebben ons onlangs aangemeld om aan te sluiten bij het initiatief van de Burgerboerderij. Graag wil ik ons even voorstellen: mijn naam is Ad van de Vrede en werk momenteel als opbouwwerker in de gemeente Roosendaal. Als opbouwwerker ben ik dagelijks bezig met het werken aan de leefbaarheid in de wijk. Samen met bewoners, gemeente, wooncorporatie, wijkagent en vele andere maatschappelijke organisaties. Ik ben getrouwd met Yolande Ooms. Samen hebben we 3 volwassen kinderen. Yolande heeft lang gewerkt in het basisonderwijs en werkt nu vanuit haar eigen bedrijf als kinder- en jeugdtherapeute en opvoedondersteuning.  We wonen in Bergen op Zoom.

Vanaf half mei ben ik met pensioen. Yolande is deels met pensioen en blijft deels nog even aan het werk binnen haar eigen praktijk.
Met pensioen, en dan komt de vraag wat te doen met die vrije tijd?
Nou die wordt vanzelf ingevuld, daar ben ik van overtuigd.
Maar ik ga eerst natuurlijk eens wennen aan het feit dat ik niet iets meer persé ‘moet’, ga genieten van het lenteweer, van de zomer. Mooie periode breekt aan!

Waar zou ik een bijdrage aan willen leveren, kan ik me nog ergens tot nut maken? We zijn altijd al geïnteresseerd geweest in het boerenleven (Yolande is opgegroeid op een boerderij).
Bezig zijn met de handjes, zelf voedsel kweken (we hebben een moestuin van 1×1 meter 😊 ), samen met anderen van niets iets maken zie ik als een mooie nieuwe uitdaging.

Toen lazen we het bericht over ‘Burgerboerderij’. Graag zou ik een bijdrage willen leveren.
Bezig zijn met de natuur, met gezondheid, voeding, de natuur, lekker buiten, om maar eens een paar kreten te noemen. En dat dan in samenspraak met andere enthousiaste mensen/gelijkgestemden. Mooi, op een andere plek toch weer werken aan de leefbaarheid.
Kan ik het toch niet laten? Enfin, ik hoop dat we samen van de Burgerboerderij een succes kunnen maken. We hebben er zin in!

Groeten en tot snel,

Ad van de Vrede (en Yolande Ooms)

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.