Even voorstellen

Andrea van der Roest

Beste mede-burgerboer,

Dat is tenminste waar ik, Andrea van der Roest, heel erg op hoop, dat we straks als burgerboeren met elkaar van een mooi stuk land en in de toekomst van een voedselbos kunnen genieten. Wekelijks met een fietstas vol verse groenten weer huiswaarts keren, wie wil dat niet?

Ik heb zelf best lang een veel te grote moestuin gehad, met argusogen keken mijn ervaren buurmannetjes hoe ik mezelf weer had ingegraven, want spitten is toch een vak apart. Maar diezelfde mannetjes keken ook met enige jaloezie naar mijn oogst, want met wat liefde groeide alles als kool. Daar lag natuurlijk ook het probleem, want met een eigen bedrijf en opgroeiende kinderen werd mijn tuin al snel zo onbegaanbaar als het amazonegebied.

Het enthousiasme is er nog steeds, dat is de reden dat ik graag mee wilde helpen om de website te ontwerpen voor Burgerboerderij Brabantse Wal. Ik hoop dat het een bijdrage levert om anderen te enthousiasmeren om mee te doen met dit leuke, maar ook duurzame initiatief. Zodat we straks een eigen stuk land hebben, waar de natuur zichzelf mag zijn. En wij ook.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.