Gerry Nuijten

Recepten

Bietencarpaccio

Ingrediënten
4  gekookte rode bieten
100 gram  Veldsla of Rucola
80  gram  geiten kaas
50 gram  walnoten of Macadamia noten

Dressing
50 ml Olijfolie
1 eetlepel Honing
2 eetlepels   25 ml Aceto Balsamico
3 eetlepels  Witte of Rode Wijn
Sap van een sinaasappel
Peper en Zout naar smaak.

Alle  ingrediënten  bij elkaar in een smalle beker goed mengen / mixen met een garde .
Snijd de bieten met een groentesnijder/ Mandoline in dunne plakjes en verdeel ze in een rondje op het bord.
Drapeer de sla er speels omheen
Kruimel / verdeel de geiten kaas  gelijkwaardig over de bordjes
Hak de noten in  grove stukken , verdeel ze over de bordjes.

Giet voorzichtig de dressing over het gerecht vlak voor het opdienen / serveer er een stukje desembrood bij.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.