Recepten

Bloemkool uit de oven

Gekookte bloemkool smaakt vaak wat laf en slap. En het papje dat onze grootmoeders erbij serveerde, maakt bloemkool niet veel lekkerder.
Hoe je bloemkool wel verrassend lekker klaar maakt, lees je in het volgende recept:

Ingrediënten:
Bloemkool
Paprikapoeder
Gedroogde tijm
(Olijf)olie

Verwarm de oven op circa 80-200 graden
Snijd de bloemkool in hapklare roosjes
Voeg een scheut olie, paprikapoeder en tijm naar smaak en hussel dit goed door elkaar
Spreid de bloemkoolroosjes uit over een bakplaat met bakpapier
Rooster de roosjes voor circa 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Lekker als groente bij de aardappels en een (vega)burger, maar ook erg smaakvol als vulling van een wrap samen met tomaatjes, komkommer, sla etc.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.