Nieuws

Er was weer een live informatie avond op 12 mei

Deze avond was goed bezocht en verschillende mensen hebben zich ingeschreven voor de nieuwsbrief, of hebben de intentieverklaring op de website ingevuld.
Het blijft lastig om uit te leggen wat de status is. Vooral omdat het in de kranten niet altijd juist vermeld wordt.
Het is niet alleen een kwestie van de kip en het ei, nee, wij hebben drie elementen die bij elkaar moeten komen: Grond, leden en een boer. We hebben niets aan een boer als we nog geen grond hebben. En als we grond hebben, maar niet genoeg leden, dan kunnen we niet investeren. En als we leden hebben en grond, maar geen boer, dan hebben we geen vakkennis en daadkracht genoeg.
De stand van zaken is nu zo: We zijn aan het zoeken naar grond, er zijn een aantal opties, maar die zijn nog niet volledig genoeg.
Er zijn nu ruim zestig intentieverklaringen getekend en we hebben er minstens 100 nodig, misschien wel 150 om te kunnen starten. Maar inmiddels ontvangen wel ruim 230 mensen onze nieuwsbrief.
En dan de boer, er zijn mensen die interesse hebben, en er staat een vacature op de site, maar zoals we al uitlegden, op dit moment is het vinden van een boer nog geen prioriteit.
Willen jullie ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling? Probeer mensen in je omgeving enthousiast te maken en als je een tip hebt over grond of een geïnteresseerde boer, die is altijd welkom.
Er zijn ook nog wat posters die verspreid kunnen worden en binnenkort zullen er ook weer nieuwe flyers zijn.  Je kunt contact opnemen via email.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.