Even voorstellen

Even voorstellen

Wij zijn Peter, Jouke, Rens en Door Franssen. Twee ouders en twee kinders. Rens en Door zitten in respectievelijk groep 2 en groep 4 van de basisschool. Jouke is net begonnen als docent in het basisonderwijs, gecombineerd met een studie aan de Pabo. Peter is ook docent, maar dan in het middelbaar onderwijs op een VMBO school, en heeft een beeldend beroep met een eigen atelier in de Sint Annastraat. Wat we verder graag doen is wandelen, zijn we actief binnen het culturele leven van de stad (Mariaommegang, Stichting Sint Nicolaas en met de Vastenavend) en proberen we zo te leven dat we omkijken naar anderen in de breedste zin van het woord. De mensen om ons heen, maar ook hoe we met de wereld en alles wat daar op leeft omgaan.
Wat ons aanspreekt in het idee van de Burgerboerderij Brabantse Wal is de mogelijkheid om het ideaal van regionaal en biologisch geteeld eten te verwezenlijken. Dat heeft op heel veel vlakken impact. Van de verbondenheid tussen boer en klant, waarbij de boer geen uitgeperst salaris krijgt voor haar arbeid en de klant, wij dus, weet waar zijn eten vandaan komt en daarmee wellicht op een bewustere manier zijn eten eet. Een tweede reden is de te verwachten groei in biodiversiteit, omdat er mét de natuurlijke mogelijkheden en processen gewerkt wordt en niet tegen alles wat onproductief is, waardoor onze directe omgeving (nog) mooier wordt en het land ook voor verdere generaties vruchtbaar blijft.
Daarnaast is een niet onbelangrijke reden om bij dit initiatief aan te sluiten het idee om te kunnen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is de manier van landbouw bedrijven te veranderen, iets wat volgens ons geen ideaal is, maar bittere noodzaak.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.