Ingrediënten voor 4 personen
Bereiden |
Strooi bovenop dit bakpapier een beker ongekookte rijst uiten laat de vorm 10 tot 15 minuten ‘blind bakken’ in de oven (idealiter 10 minuten met bakpapier en rijst en 5 minuten zonder bakpapier/rijst).Op deze manier wordt de bodem straks minder snel zacht. Was de snijbiet. Pluk de snijbietbladeren van de stelen en snijd de stelen in stukken van 1 centimeter. Het blad scheur of knip je kleiner. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak daarin 1 gesneden ui. Voeg na ongeveer 5 minuten een fijngesneden teen knoflook, de fijn gesneden salie toe en de snijbietstelen. Bak deze 5 minuten mee. Voeg daarna het snijbietblad toe en laat alles nog een paar minuten sudderen. Schep het vocht er zoveel mogelijk uit want anders wordt je taart te nat. Klop, terwijl het snijbietmengsel afkoelt, de (kook)room, eieren en geraspte kaas door elkaar (met zout, peper en nootmuskaat naar smaak). Meng het snijbietmengsel er door heen en verdeel dit alles over de taartbodem strooi naar wens er nog wat geraspte kaas over heen. Laat het geheel ongeveer 35 -45 minuten bakken in het midden van de oven, totdat de bovenkant een goudbruine gloed heeft. EET SMAKELIJK! |