Even voorstellen

Harumi en Richard

We zijn ’toevallig’ het initiatief van Burgerboerderij Brabantse Wal tegengekomen. Échter, we geloven niet dat toeval bestaat.

Sinds vorig jaar zien wij de wereld om ons heen aan het veranderen en telkens kwamen heel veel vragen in onze gedachten. Wat zal er gebeuren in de toekomst? Hoe zal de toekomst van onze kinderen en kleine kinderen zijn? We begonnen zelf te onderzoeken. En hoe dieper in onze zoektocht gingen, hoe meer wij begonnen te beseffen dat de huidige (wereldwijde) maatschappelijke instituten aan het wankelen zijn. Onbegrijpelijk landbouwbeleid, mogelijk EU versoepeling van GM beleid en wetenschappers die mRNA vaccins in groente (als sla en spinazie) willen ontwikkelen, enz., waardoor de keuzevrijheid van gezondheid en leven wordt weggenomen. Wij beseften dat er geen andere optie meer was dan voor jezelf te zorgen en de kinderen dit ook aan te leren.

Organisch voedsel is een van de belangrijkste bronnen van gezondheid. We zien dit (en water) als ons natuurlijk medicijn. We begonnen zelf onderwerpen als permacutuur, “no dig”, voedselbos, “syntropic farming”, enz, te onderzoeken om zelf ons moestuintje op te bouwen. Échter, we misten grond én mensen om ervaringen en kennis, lokaal, te delen. Daarom zijn we heel enthousiast met het initiatief van Burgerboerderij Brabantse Wal, een initiatief van de burgers, onafhankelijk met een hart voor de toekomst. Een initiatief van zeer grote waarde om als mens samen verbonden te blijven met de natuur.

Hartelijke groet

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.