Janneke Vreugdenhil

Recepten

Oekraïense kaascake met rabarber-aardbeienmoes

Deze cake is heerlijk met rabarber-aardbeienmoes. Het is nu nog een beetje te vroeg om verse rabarber te kunnen gebruiken. Ze komen net boven de grond uit op dit moment. En op de aardbeien van de volle grond moet je ook nog even wachten. Maar wellicht heb je nog een potje staan van vorig jaar. En anders nog even geduld voor je deze cake gaat maken.

Ingrediënten:

2 el rozijnen;
100 g boter + een beetje extra om in te vetten;
500 g ricotta;
3 eieren;
100 g kristalsuiker;
100 g griesmeel;
100 g bloem;
1 tl natuurlijk vanille-extract

Bereiding:

Laat de rozijnen 15 minuten wellen in warm water. Smelt de boter in een steelpan en gebruik een gedeelte om de cakevorm in te vetten.

Doe de overige ingrediënten in een kom met een flinke snuf zout en schenk de gesmolten boter erover. Laat de gewelde rozijnen uitlekken en voeg ze ook toe. Schep alles met een spatel tot een homogeen mengsel. Laat het deeg 15 minuten rusten, zodat het griesmeel kan wellen. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer een uur, tot het baksel stevig aanvoelt. Laat hem 15 minuten rusten in de vorm voordat je hem stort op een plat bord of een rooster.

Serveer hem warm of op kamertemperatuur. Snijd er plakken van en leg deze op dessertbordjes. Geef de rabarber-aardbeienmoes in een kommetje erbij of schep lepels ervan direct op de bordjes.

Voor de rabarber-aardbeienmoes kook je 400 gram rabarber met 75 gram suiker en een snufje zout gedurende 15 minuten. Voeg dan 250 gram gehalveerde aardbeien toe en laat nog 15 minuten koken. Warm of koud serveren.

Geniet ervan!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.