Recepten

Pasta met Cavalo Nero

Palmkool, ook wel bekend als ‘Cavolo Nero’, is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied. Het wordt tegenwoordig vooral veel gegeten in Italië en is een belangrijk ingrediënt van de minestrone en ribollita (Toscaanse soep). De kool wordt daar Cavolo Nero genoemd, omdat het blad van de plant zeer donker van kleur is (nero = zwart).

Recept: pasta met cavalo nero, kikkererwten, pecorino en citroen
Hieronder een snel en niet te vergeten smakelijk recept, met dank aan de Ierse chefkok Denis Cotter (kookboek: Paradiso Seasons).

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 bossen cavalo nero

2 citroenen: geraspte schil en het sap van een halve citroen
200 gram kikkererwten uit blik
125 gram Pecorino
500 gram tagliolini of tagliatelle
flinke scheut olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Rasp ondertussen de schil van twee citroenen en pers een halve citroen uit. Ontdoe de cavalo nero van de dikke bladnerven, kook de koolbladeren in circa één minuut en hak ze daarna fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de cavalo nero op matig vuur terwijl je blijft roeren. Roer vervolgens de pasta door de cavalo nero, tezamen met de kikkererwten, geraspte citroenschil, het citroensap en de helft van de pecorino. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de kaas. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.