Recepten

Rode kool met appel en rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 700 g rode kool, fijngesneden
  • 150 ml water
  • 100 g rozijnen
  • 2 plakken ontbijtkoek
    Week de rozijnen een uur in warm water. Smelt de helft van de boter in een ruime pan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en blus af met water. Als je een biologische rode kool hebt, dan heeft deze zoveel smaak dat je geen suiker toe hoeft te voegen. Voeg de rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 45 minuten gaar stoven. Voeg na een kwartier de ontbijtkoek toe, in stukjes gebroken. De ontbijtkoek bindt het kookwater, dus zet de pan nu op een plaatje zodat het niet kan aanbakken. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om.
    Roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer het gerecht in een grote voorverwarmde schaal.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.