Recepten

Rode kool met appel en rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 700 g rode kool, fijngesneden
  • 150 ml water
  • 100 g rozijnen
  • 2 plakken ontbijtkoek
    Week de rozijnen een uur in warm water. Smelt de helft van de boter in een ruime pan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en blus af met water. Als je een biologische rode kool hebt, dan heeft deze zoveel smaak dat je geen suiker toe hoeft te voegen. Voeg de rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 45 minuten gaar stoven. Voeg na een kwartier de ontbijtkoek toe, in stukjes gebroken. De ontbijtkoek bindt het kookwater, dus zet de pan nu op een plaatje zodat het niet kan aanbakken. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om.
    Roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer het gerecht in een grote voorverwarmde schaal.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.