Blog

Seizoensgroenten juli

In juli is er een overvloed in de moestuin en op tuinderijen. Er groeit prei, rode bieten, courgettes, andijvie, sla, lamsoren, tuinbonen, postelein en ook kapucijners. Hebben jullie die wel eens in de tuin gezien? Het zijn klimplanten die je het beste tegen een rek zet. Ze groeien in een peul. Net zoals de tuinbonen, moet je ze uit de peul halen en daarna kun je ze kort koken. De peulen zijn blauwpaars van kleur. De kapucijners zelf zijn groen tot bruingroen. Er zitten veel eiwitten en vitaminen in.

Kapucijners zijn peulvruchten en de kapucijnerplant is een plant die tot de erwt behoort. De kapucijner wordt ook wel ‘schokkererwt’, ‘vale erwt’ of ‘blauwschokkers’ genoemd. Ze worden onrijp geoogst.
Daardoor hebben ze een zoetige smaak. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de paarsblauwe kleur. De zaden in de peul zien eruit als bruingroene erwten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.