Recepten

Sunny Herring Salad

Er is weer nieuwe haring verkrijgbaar. Die gaan wij natuurlijk niet leveren op de Burgerboerderij. Maar wel lekker. En met ingrediënten die voor een deel straks wel op de boerderij verkrijgbaar zijn.

 

Sunny herring Salad

Ingrediënten

  • 4 verse haringen
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 prei
  • 1 dl milde olijfolie
  • klontje roomboter
  • 125 g crème fraîche
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • 2 gekookte bieten
  • 40 g veldsla

Bereiding:

Rooster de amandelen in een droge koekenpan iets bruin.

Snijd het groen van de prei en was dit goed. Voeg het preigroen samen met de olijfolie in een blender en maal dit fijn. Laat het eventjes staan en zeef daarna de olie door een fijne zeef.

Snijd het wit van de prei in ringetjes en stoof gaar in de roomboter.

Meng de crème fraîche met de citroenrasp en het sap van de halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bieten in partjes en verwarm een grillpan op hoog vuur. Sprenkel wat olijfolie, zout en peper op de bietjes en gril ze kort totdat er een grillstreep ontstaat.

Snijd de haring in schuine plakjes van ongeveer 2 centimeter.

Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel er de bietjes, gesmoorde prei en haring over. Maak het gerecht af met de citroencrème, geroosterde amandelen en de prei-olie.

Bron: Visbureau

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.