Even voorstellen

Ton Ringersma

Ik ben Ton Ringersma en al heel lang getrouwd met Marja van der Kraan. Wij wonen sinds 2011 in Bergen op Zoom. Onze kinderen wonen verspreid in het (buiten)land. Net zo lang als ik Marja ken kook ik al. En dat ben ik altijd blijven doen. Goede en smaakvolle ingrediënten en hoe het gerecht op je bord ligt, bepalen uiteindelijk de waardering voor wat je voor je hebt staan.
Ooit heb ik een volkstuin gehad. Maar die was te groot voor ons gezin, teveel werk voor die fase in ons leven. Dus dan val je terug op het gemak van de supermarkten.
Maar nu ik niet meer voor geld in de samenleving bezig ben, is het verlangen naar de smaakvolle, eerlijk geproduceerde en seizoensgebonden groenten en fruit weer helemaal terug. Dat, gecombineerd met de wetenschap dat “leven” niet zonder “samen” kan, is de coöperatieve burgerboerderij BrabantseWal voor mij het ei van Columbus.

Ook de keihard noodzakelijke transitie van de landbouw in Nederland en daarmee ook de bijdrage aan verbetering van het klimaat zijn voor mij reden mij in te zetten om de coöperatie van de grond te krijgen.
Maar vooral kan ik dus dromen over een geurend voedselbos en de verse, knisperende sla en andere groenten die ik straks elke week kan ophalen. Over het praatje dat je met de boer(in) en andere leden kan maken.  En over de weckpotten vol met groenten en fruit die in mijn net gerenoveerde kelder staan.
Om die dromen uit te laten komen moeten we met elkaar aan de slag om op korte termijn nog zo’n 70 echte belangstellende huishoudens binnen te krijgen. Dat moet toch lukken uit de ruim 25.000 huishoudens die Bergen op Zoom telt.
Groet Ton

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.