Wat gaan we doen

Een boerderij waar je eigen voedsel groeit, waar je kunt samenkomen op een fijne plek, je de boer helpt als je daar tijd voor hebt en ook nog eens een steentje bijdraagt aan het klimaat.

Samen eigenaar

Ergens op de Brabantse Wal op fietsafstand van Bergen op Zoom hebben we een boerderij met ± 8-10 hectare land. Tweehonderd huishoudens worden in 2022 eigenaar van deze coöperatie. We hebben een boer of boerin in dienst die zorgt dat we wekelijks onze eigen biologische groenten, fruit en noten kunnen ophalen. 

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bepalen we samen wat er geteeld wordt, welke investeringen gedaan worden en de hoogte van de contributie. De ledenvergadering kiest een bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt met de boer.

1e kwartaal 2022

We zoeken nu op korte termijn 80-100 huishoudens die lid-eigenaar willen worden van de Burgerboerderij Brabantse Wal. Samen vormen die huishoudens ongeveer 200-250 personen. Als we zicht op een stuk grond hebben besluiten we, in samenspraak met deze potentiële leden, om een coöperatieve vereniging op te richten.

Dan volgen de plannen voor de inrichting en andere zaken om de boerderij in 2023 van start te laten gaan. We gaan door met de ledenwerving tot we ongeveer 200 leden hebben die samen een groep van 500 personen vormt.

Weet wat je eet

Wij willen ons eten produceren in samenwerking met de natuur.
Op biologische wijze want we vermijden gebruik van chemische middelen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.