Recepten

Gebakken spruitjes met hüttenkäse en pistache

Ingrediënten voor 2 personen

400 gram spruitjes
2 tenen knoflook
30 gram gepelde ongezouten pistachenoten
1 granaatappel
2 volle eetlepels hüttenkäse

Begin met de spruitjes. Maak ze schoon en verwijder de buitenste (lelijke) blaadjes.

Snijd ze doormidden en leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Zet het vuur hoog en bak de spruiten vijf minuten aan een kant.

Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak de pistachenootjes fijn. Halveer de granaatappel. Knijp uit de ene helft het sap en vang dat op in een kommetje. Klop uit de andere helft de pitjes en verwijder eventuele witte vliesjes.

Schenk na vijf minuten een scheutje water bij de spruitjes, een eetlepel olijfolie en roer de plakjes knoflook erdoor. Laat alles nog één minuut op het vuur staan.

Verdeel de hüttenkäse over twee borden, schep de spruitjes erop en strooi de granaatappelpitjes erover. Besprenkel alles met granaatappelsap, verdeel de pistachenootjes erover en sluit af met een snuf zeezout en zwarte peper

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.