Recepten

Gebakken spruitjes met hüttenkäse en pistache

Ingrediënten voor 2 personen

400 gram spruitjes
2 tenen knoflook
30 gram gepelde ongezouten pistachenoten
1 granaatappel
2 volle eetlepels hüttenkäse

Begin met de spruitjes. Maak ze schoon en verwijder de buitenste (lelijke) blaadjes.

Snijd ze doormidden en leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Zet het vuur hoog en bak de spruiten vijf minuten aan een kant.

Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak de pistachenootjes fijn. Halveer de granaatappel. Knijp uit de ene helft het sap en vang dat op in een kommetje. Klop uit de andere helft de pitjes en verwijder eventuele witte vliesjes.

Schenk na vijf minuten een scheutje water bij de spruitjes, een eetlepel olijfolie en roer de plakjes knoflook erdoor. Laat alles nog één minuut op het vuur staan.

Verdeel de hüttenkäse over twee borden, schep de spruitjes erop en strooi de granaatappelpitjes erover. Besprenkel alles met granaatappelsap, verdeel de pistachenootjes erover en sluit af met een snuf zeezout en zwarte peper

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.