Recepten

Vegetarische hutspot met noten en vega gehakt

Rond 3 oktober (Leidens Ontzet) eten we steevast hutspot. Vroeger met vlees, nu vegetarisch. Een van de vele varianten staat hieronder. Ook na 3 oktober erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen
2 blokjes groentebouillon
1 kg aardappels, geschild en in stukken
750 gram winterwortelen (stuk of 4), grof geraspt of in kleine blokjes
2 behoorlijke uien, gesneden naar wens
150 gram gemengde noten, grof gehakt
bakje vega rul gehakt
zout peper, olie, wat plantaardige margarine, (1 ei)
1 eetlepel korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
½ eetlepel sesamzaad
1 eetlepel venkelzaad

Bereiden
Maak de bouillon in een pan waar alles in kan
Doe er de aardappelen, wortel en uien bij. Laat 15 min koken of zolang dat de aardappels gaar zijn.
Maak ondertussen het noten-kruiden gehaktmengsel:
Doe de kruidenzaden in de vijzel en wrijf ze kapot maar niet te fijn.
Rooster in de koekenpan zonder olie de grof gehakte noten, doe er de kapot gewreven zaden bij tot het lekker ruikt. Meng er het vega rul gehakt er doorheen met een scheut olie.
Giet de aardappel, wortel, ui af, maar vang een deel van de bouillon op om eventueel te gebruiken als de stamppot te droog is. Stamp de aardappel/groenten tot een stamppot
Voeg zout peper margarine (ei) en bouillon naar smaak toe.
Meng er het noten-kruiden-gehaktmengsel doorheen.
EET SMAKELIJK!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Het stappenplan

Voordat het grote genieten mag beginnen

1

Begin 2021 – Idee
Een enthousiaste groep mensen heeft het concept uitgewerkt.

2

Zomer 2021 – Start werving
Informatie avonden en ledenwerving via verschillende kanalen.

3

Juni 2022 – Besluitneming
Als 100 leden hun handtekening hebben gezet en we geschikte grond hebben gaan we door. 

4

Juli/aug 2022 – Oprichting
Coöperatie oprichten, certificaten betalen en een boer aanstellen. Nog 100 extra leden, grond pachten en teeltplan maken.

5

Aan de slag
Zaaien, planten, contributie betalen, oogsten en dan mag het grote genieten beginnen. 

© Burgerboerderij Brabantse Wal   |   Webdesign & -Development De Werkkamer

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.