Recepten

Vegetarische hutspot met noten en vega gehakt

Rond 3 oktober (Leidens Ontzet) eten we steevast hutspot. Vroeger met vlees, nu vegetarisch. Een van de vele varianten staat hieronder. Ook na 3 oktober erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen
2 blokjes groentebouillon
1 kg aardappels, geschild en in stukken
750 gram winterwortelen (stuk of 4), grof geraspt of in kleine blokjes
2 behoorlijke uien, gesneden naar wens
150 gram gemengde noten, grof gehakt
bakje vega rul gehakt
zout peper, olie, wat plantaardige margarine, (1 ei)
1 eetlepel korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
½ eetlepel sesamzaad
1 eetlepel venkelzaad

Bereiden
Maak de bouillon in een pan waar alles in kan
Doe er de aardappelen, wortel en uien bij. Laat 15 min koken of zolang dat de aardappels gaar zijn.
Maak ondertussen het noten-kruiden gehaktmengsel:
Doe de kruidenzaden in de vijzel en wrijf ze kapot maar niet te fijn.
Rooster in de koekenpan zonder olie de grof gehakte noten, doe er de kapot gewreven zaden bij tot het lekker ruikt. Meng er het vega rul gehakt er doorheen met een scheut olie.
Giet de aardappel, wortel, ui af, maar vang een deel van de bouillon op om eventueel te gebruiken als de stamppot te droog is. Stamp de aardappel/groenten tot een stamppot
Voeg zout peper margarine (ei) en bouillon naar smaak toe.
Meng er het noten-kruiden-gehaktmengsel doorheen.
EET SMAKELIJK!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.